Нашите вина | Emiliana Organic Vineyards | Emiliana Organic Vineyards Coyam

оставащи бутилки
4

 

Лозя:  Los Robles; лозя засадени в подножието на планински скалисти масиви в Lo Moscoso.
 
Описание на лозята:  Намира се на 245 m надморска височина. Вертикално разположени лозя, като лозите са засадени на техни собствени корени, без присадка и с южно изложение.  Лозята са произведени от големи селекции от различни сортове, с изключение на Сира, чийто клонинг е 300  и Мерло – 180.  Повечето от лозята имат ориентация изток-запад, защото първоначално, напоителната система е с тази ориентация.  Капковото напояване е въведено през 2000 г., което е дало възможност за нови насаждения, а също и промяна на ориентацията,  в търсене на  най-доброто изложение.
 
Години на засаждането и плътност:  1992 и 1995 – 2,667 растения / хектар; 1998г. – 3,333 растения / хектар, и 2000г. - 4,166-5,000 растения / хектар
 
Добив на хектар:  5,8 т, 29 HL.
 
Почва:  С колувиален (colluvial) произход в крайбрежните райони. Дълбоко и силно (изобилно) каменисто както и 3% органична материя (ниско-средно ниво). Текстурата  варира от глинеста, до тинесто-глинеста почва, което дава минерално богатство. Този тип текстура осигурява на почвата висок капацитет на задаржане на влагата. 
РН е леко кисело (5,08 - 6,02).
 
Климат:   Средната температура е 22º C, а през летния сезон (период) има широка амплитуда  между дневни и нощни температури.   През 2009-2010 температурите не са били  високи по време на летния сезон, което е довело до добро фенолно узряване при червените вина.  Ниските температури през пролетта са засегнали слабо добива по време на гроздобера.  Валежите достигат 570 mm и дъждовния сезон е продължил до края на септември.  Лятото е било сухо и гроздето достига зрялост в добро (здравословно) състояние с добро ниво на рН и обща киселинност, добър цвят и добра концентрация, и плодови аромати.
 
Беритба:   На ръка, от 5 април до 18 май 2010 г. 
 
Енолог:   Алваро Еспиноза.
 
Винарска изба:   Los Robles.
 
Винификация:   Рецепционният процес включва троен подбор с използването на транспортни ленти преди и след преминаване през destemmer-crusher (машина мелачка за онстраняване на дръжките).  След това гроздето се оставя да падне нежно/  внимателно (в следствие на гравитацията) в съдовете за ферментация, където преминава през процеса на 5-дневна студена ферментация при 6°C и гроздето се утаява бавно.  Алкохолната ферментация се осъществява в резервоари от неръждаема стомана с местни дрожди при 26º C, с програма на периодични изпомпвания (pumpovers), определена от енологични критерии.  Новото вино остава „на ципи” в продължение на 7-дневна след-ферментационна мацерация при температура от 22º - 25º C, както и за общ мацерационен период  от 25-28 дни.  Малолактична ферментация се извършва по естествен път, в бъчви, след което виното бива оставено да отлежи  за 13 месеца. Виното се стабилизира естествено, без външна намеса, и е само много леко филтрирано при бутилирането с 3-5 микронен филтър.
 
Отлежаване:  13 месеца в дъбови бъчви - 80%  френски и 20% американски.
 
Продукция:  17 800 каси (9 LTS).
 
Потенциал за отлежаване:   12-14 години.
 
Дегустационни характеристики (бележки):   Дълбоко черешово червен цвят.
Интензивен аромат на червени горски плодове, като касис и малини с пикантно докосване на черен пипер, розмарин и нежни цветни нотки на теменужки, придружени от ванилия.  Вкусът е елегантен и пълен с характер, с танини, които са твърди, но с меко и копринено плодов финал, което припомня пресни черни сливи.  Препоръчва се за отлежаване.
 
Предложения за подходяща храна: 
това е едно богато вино, което се нуждае от храни с интензивна подготовка -  като печени на скара червени меса, включително и wagyu (вид японско говедо), телешко или агнешко, поднесени с гратинирани картофи, ориз, или пикантни сосове. Декантирайте виното преди пиене и го поднесете в чаши стил „Бордо” на темперетура 18 º C.
 
Сертификати:
Organic Agriculture Certified IMO, Switzerland
Social Responsibility Certified. IMO, Switzerland
Carbon Neutral Certified. TÜV SÜD, Germany.
 

Реколта: 2010  |  Литри: 0.75  |  Алк. %: 0.0‰
Цена: 50.00 лв с ДДС    |      |  Количка(0)Сайтът е достъпен за лица над 18 години.Да, над 18 години съм » Не, нямам навършени 18 годиниСъжаляваме, трябва да сте навършили
18 години, за да имате достъп до
съдържанието на този сайт.« Назад