Нашите вина | Emiliana Organic Vineyards | Emiliana Organic Vineyards Gê

оставащи бутилки
4

 

D.O Област на произход.: Colchagua Valley (Долина – Колчагуа).
Сортове: 48% Карменер,  38% Сира (Шираз), 14% Каберне Совиньон
Произход на лозето: Fundo Los Robles.
Дата на бутилиране: ноември 2011.
 
Лозя:  Fundo Los Robles; лозя засадени в подножието на планински скалисти масиви в Lo Moscoso.
 
Описание на лозята:  Намира се на 245 m надморска височина. Вертикално разположени лозя като лозите са засадени на техни собствени корени, без присадка и с южно изложение.  Лозята са произведени от големи (поле) селекции от различни сортове, с изключение на Сира, чийто клонинг е 300.  Повечето от лозята имат ориентация изток-запад, защото първоначално, напоителната система е с тази ориентация.  Капковото напояване е въведено през 2000 г., което е дало възможност за нови насаждения, а също и промяна на ориентацията,  в търсене на  най-доброто изложение.
 
Година на засаждането и плътност:  1992 и 1995 – 2,667 растения / хектар; 1998г. – 3,333 растения / хектар, и 2000г. - 4,166-5,000 растения / хектар
 
Добив на хектар:  4,5 т, 22 HL.
 
Почва:  С колувиален (colluvial) произход в крайбрежните райони. Дълбоко и силно каменисто както и 3% органична материя (ниско-средно ниво). Текстурата  варира от глинеста, до тинесто-глинеста почва, което дава минерално богатство. Този тип текстура осигурява на почвата висок капацитет на задаржане на влагата.  РН е леко кисело (5,08 - 6,02).
 
Климат:  Средната температура е 22 º C, а през летния сезон (период) има широка амплитуда  между дневни и нощни температури.   През 2009-2010 температурите не са били високи по време на летния сезон, което е довело до добро фенолно узряване при червените вина.  Ниските температури през пролетта са засегнали слабо добива по време на гроздобера.  Валежите достигат 570 mm и дъждовния сезон е продължил до края на септември.  Лятото е било сухо и гроздето достига зрялост в добро  състояние с добро ниво на рН и обща киселинност, добър цвят и добра концентрация, и плодови аромати.
 
Беритба:   На ръка, от 9 април до 19 май 2010 г. 
 
Енолог:   Алваро Еспиноза.
 
Винарска изба:   Los Robles.
 
Винификация:   Рецепционният процес включва троен подбор с използването на транспортни ленти преди и след преминаване през destemmer-crusher (машина мелачка за отстраняване на дръжките).  След това гроздето се оставя да падне внимателно (в следствие на гравитацията) в съдовете за ферментация, където преминава през процеса на 5-дневна студена ферментация при 8°C и гроздето се утаява бавно.  Алкохолната ферментация се осъществява в резервоари от неръждаема стомана с местни дрожди при 24-26 º C, с програма на периодични изпомпвания (pumpovers), определена от енологични критерии.  Новото вино остава „на ципи” в продължение на 10-дневна след-ферментационна мацерация при температура от 22º - 24º C, както и за общ мацерационен период  от 30-35 дни.  Малолактична ферментация се извършва по естествен път, в бъчви, след което виното бива оставено да отлежи  за 16 месеца. Виното се стабилизира естествено, без външна намеса, и е само много леко филтрирано при бутилирането с 3-5 микронен филтър.
 
Отлежаване:   16 месеца в 100%  френски дъбови бъчви,
 
Продукция:   1030 каси (9 LTS).
 
Потенциал за отлежаване:   15 години.
 
Дегустационни характеристики (бележки):   Дълбок рубинено червен цвят, с виолетови нюанси.  Интензивен дъх на  зрели черни горски плодове, като къпини и сливи заедно с шоколад и черн пипер допълнени с елегантно графитно докосване. Добре балансиран вкус, показва добра структура и характер, лекия намек на подправките се слива перфектно с уханието на плодове и дъб, копринени танини и дълъг финал.  Препоръчва се за отлежаване.
 
Предложения за подходяща храна:  Това вино има огромна индивидуалност,  характер и дълголетие.  То е идеално за съчетаване с богати и разнообразни ястия като глиган на скар , елен,  и  wagyu (вид японско говедо) с различни гарнитури. 
 
Сертификати: 
Organic Agriculture Certified  IMO, Switzerland
Biodynamic Agriculture Certified. 
Demeter International.
Social Responsibility Certified  IMO, Switzerland
Carbon Neutral Certified. 
TÜV SÜD, Germanу
 

Реколта: 2010  |  Литри: 0.0  |  Алк. %: 0.0‰
Цена: 130.00 лв с ДДС    |      |  Количка(0)Сайтът е достъпен за лица над 18 години.Да, над 18 години съм » Не, нямам навършени 18 годиниСъжаляваме, трябва да сте навършили
18 години, за да имате достъп до
съдържанието на този сайт.« Назад