Нашите вина | Emiliana Organic Vineyards | Emiliana Organic Vineyards Signos de Origen

оставащи бутилки
4

 

D.O. Област на произход: Casablanca Valley (Долина – Казабланка). 
Сортове: 67% Шардоне, 18% Вионие, 8% Русан, 7% Марсан.
Произход на лозето: Казабланка.
Беритба: Ръчно обрано, през април – началото на май 2011.
Средство (похват) на винификация: Las Palmeras (Длани).
Отлежаване: В 100% френски дъбови бъчви, в продължение на 6 месеца.
Дата на бутилиране: ноември 2011.
 
CASABLANCA VALLEY (Долина – Казабланка)
 
Климат:  Студен, поради влиянието на Тихия океан и Хумболтовия проток. Представлява постоянна влажност и средни температури от 25° C през лятото и 14° C през зимата.
 
Почва:  Липсват  подпочвени води, така че е необходимо и осигурено прецизно изкуствено напояване.  Налични са различни видове почви, от наситена и черна почва (глина) до едър  жълт пясък.
 
Дегустационни бележки
 
Искрящ златисто жълт цвят, с елегантни аромати на кайсия и слива, с наличие на минерални нотки, и нежно ухание на бадем и карамел. Вино с много голяма плътност на един хомогенен, добре балансиран вкус, с нежно загатнати нотки на цветя, плодове и ядки, с добра киселинност и много устойчив финал.
 
Предложения за подходяща храна
 
Ароматът  и плътността на този Средиземноморски стил, съчетал прохладата на зимата и изобилното обемно усещане на небцето, ни кара да вярваме, че това е идеалното вино като акомпанимент по време на хранене, но не е подходящо за аперитив. Неговото богатство е истинско предизвикателство за намиране на добро съчетание между храна и питие.  Това вино би било много подходящо със селски тип шунка с картофена салата и merquén олио (сушен, пушен Сacho dе Cabra лют пипер)  - Температура на сервиране : 10º C / 50º F
Печен на скара октопод  - сервирайте виното на 10º-12º C / 50º-64º F)
Bouillabaisse (френска супа произхождаща от древна Гърция) и подправена с merquén (пушен лют пипер) - сервирайте виното на 12º C / 64º F поради температурата на ястието.
 
 
 

Реколта: 2011  |  Литри: 0.75  |  Алк. %: 0.0‰
Цена: 40.00 лв с ДДС    |      |  Количка(0)Сайтът е достъпен за лица над 18 години.Да, над 18 години съм » Не, нямам навършени 18 годиниСъжаляваме, трябва да сте навършили
18 години, за да имате достъп до
съдържанието на този сайт.« Назад