Нашите вина | Hardy | Eileen Hardy Shiraz

оставащи бутилки
4

Състрадателен, щедър и решителен, духът на Айлийн Харди за живот и приключения продължава в самото сърце на Hardys. От матриарх на семейството до любимия пионер на австралийската винена индустрия, нейната всеотдайност за високи постижения все още бива втъкавана във всяко вино на Hardys и предоставя вдъхновението, което стои зад негония траен успех. 

В учредителната 1970 виното Айлийн Харди Шираз е пуснато на пазара в памет на тази велика дама. От всяка реколта винопроизводителите избират най-добрите парцели от Шираз от региони в цяла Австралия, за да носят етикета "Айлийн Харди”. 
Произходът на реколта 2005 е от първокласвите лозя McLaren Vale, където възрастта на  лозата варира от 45 до 104 години. Плодът е бил подбиран и бран на ръка, изчистен от дръжки и е ферментирал в малки отворени в горния край бъчви, след което е пресован чрез традиционните преси тип кошница. След това виното е поставено в барикови бъчви, направени от известни бургундски бъчвари от френски дъб от горите на Troncais и Allier. 
Полученото по този начин първокласно вино Шираз е точно толкова изключително колкото и самата Айлийн Харди.
Дегустационни бележки
Стил на виното
Цвят: Блестящо с острота на младо  вино.
Букет: Едно моментално привличане от боровинкови подправки, изобилие от червена сладка папрат, тъмен шоколад и презрели тъмни сливи, което да разкрие основополагащата комплексност на черна маслина, торф и анасон. Леки следи (Намек) от отлежал дъб Чар допълнително усложняват този ароматен и силен Шираз букет.
Вкус: Силен и многопластов с дъх на ревен, тъмни горски плодове и сливи, допълнени от нотки на кедър, шоколад и прясно разорана почва и мокър камък преливащи обилно в небцето. Виното е сочно и с плътна текстура разкриващо чудесна плътност на плодове с най-фините танини, водещи до един продължителен и елегантен финал в устата.
Комбиниране с храна: Патица конфи с прясно задушено (на пара) брюкселско зеле и пресни картофи, пържени в гъша мас.
Награди
Fleurieu Peninsula Trophy for Best Pre-Released Red or White Wine
McLaren Vale Wine Show 2007 Class 45
Sydney Royal Wine Show 2010 Class 70
Perth Royal Wine Show 2008 Class 48
McLaren Vale Wine Show 2007 Class 45
Royal Queensland Wine Show 2009 Class 31
International Wine Challenge 2011

Реколта: 2005  |  Литри: 0.75  |  Алк. %: 0.0‰
Цена: 125.00 лв с ДДС    |      |  Количка(0)Сайтът е достъпен за лица над 18 години.Да, над 18 години съм » Не, нямам навършени 18 годиниСъжаляваме, трябва да сте навършили
18 години, за да имате достъп до
съдържанието на този сайт.« Назад