Нашите вина | Hardy | Eileen Hardy Chardonnay

оставащи бутилки
4

 

 
Състрадателен, щедър и решителен, духът на Айлийн Харди за живот и приключения продължава в самото сърце на Hardys. От матриарх на семейството до любимия пионер на австралийската винена индустрия, нейната всеотдайност за високи постижения все още бива втъкавана във всяко вино на Hardys и предоставя вдъхновението, което стои зад негония траен успех. 
 
В учредителната 1970 виното Айлийн Харди Шираз е пуснато на пазара в памет на тази велика дама. От всяка реколта винопроизводителите избират най-добрите парцели от Шираз от региони в цяла Австралия, за да носят етикета "Айлийн Харди”. 
От всяка реколта, винопроизводителите на  Hardys избират най-доброто Шардоне за да носи етикета "Айлийн Харди".  Отличителните белези на това изключително вино се формират при избора на хладни климатични области, където са подбрани само най-добрите парцели от грозде, ръчно обирани, естествено ферментирали и поставени в бъчви от висококачествен френски дъб.
Пуснатото на пазара през 2009 г. Шардоне "Айлийн Харди" е направено от грозде, с произход от лозята на Тасмания, където има прохладен климат.
 
Реколта 2009 се характеризира с топли, меки слънчеви условия през целия период на растеж и узряване, в резултат на което гроздето е с интензивни аромати и изключителен киселинен баланс.
Гроздето е ръчно събрано и целите гроздове са пресовани преди да бъдат сложени директно във висококачествени барикови бъчви от френски дъб за естествена ферментация в бъчва. Средно 30% са били подложени на малолактична ферментация, докато се постигне хармония между киселинния баланс и текстура.  След това виното се оставя да отлежи в продължение на 9 месеца, за да се постигне плътност .
2009 Айлийн Харди е Шардоне, който определя стиловата тенденция, илюстрирайки Шардоне от хладен климат в най-добрият му вариант.
Дегустационни бележки
Цвят: Средно до наситено сламено със зелени нюанси.
Букет: Пресен, загрят дъб и поразително съвпадащи си аромати, поставени в хармоничен баланс с лек лимонов привкус и грейпфрутов характер.
Вкус: Вкусът е ултра-фин, дълъг и пикантен, със сладки, сочни цитрусови аромати и сложни нюанси от ванилинов малц. Изключителната структура се засилва от стегната, ярка минерална киселинност и фин, дълъг и траен финал.
Комбиниране с храна: Стриди и риба живели в хладка вода. 
 
Награди
International Wine Challenge 2012 - BestTasmanian White
International Wine Challenge 2012 - Australian White Trophy
Royal Adelaide Wine Show 2011, Class 3
Royal Melbourne Wine Show 2011, Class 35
Sydney Royal Wine Show 2012, Class 54
Decanter World Wine Awards 2012
International Wine Challenge 2012
 

Реколта: 2009  |  Литри: 0.75  |  Алк. %: 0.0‰
Цена: 70.00 лв с ДДС    |      |  Количка(0)Сайтът е достъпен за лица над 18 години.Да, над 18 години съм » Не, нямам навършени 18 годиниСъжаляваме, трябва да сте навършили
18 години, за да имате достъп до
съдържанието на този сайт.« Назад